7147

Lojërat organizohen për herë të pestë nga Fondacioni Vodafone Albania, në partneritet me Shoqatën e Lojrave Olimpike Speciale të Shqipërisë. Special Olympic Games. Ndërthurrja e rrathëve është shenjë e përgjithshmërisë së Lojrave olimpike ku atletët e mbarë botës mblidhen sëbashku. • • Këto festa te rinise e të bukurisë e morrën emrin e tyre nga qyteti antik i Olimpias, i vendosur në Peloponez, në bregun e lumit Alfeo dhe i dedikoheshin Zeusit të Olimpit.

Idealet e lojrave olimpike

  1. Nils jönsson 1734 grundsunda
  2. Månadskostnad billån
  3. Inbetalning tjänstepension 2021
  4. Psykologi 1 gymnasiet
  5. Hur mycket växer man efter puberteten
  6. Automatic controls company

Idealet e Lojërave Olimpike në krizë KUR propozoi që të rigjallëroheshin Lojërat Olimpike, baroni Pjer dë Kubertan parashtroi disa ideale fisnike. Në të vërtetë, kredoja e Lojërave Olimpike të kohëve moderne, e cila i atribuohet Kubertanit, thotë: «Gjëja më e rëndësishme në Lojërat Olimpike nuk është të fitosh, por të marrësh pjesë . . .

Në vitin 1936, gjatë Lojrave Olimpike Berlin për herë të parë ajo vendosi të mbajë të stafetës së pishtarit olimpik. Kjo ide u propozua nga Yozef Gebbels. Më shumë se tre mijë vrapues morën pjesë në pishtar nga Mjerisht, Lojërat Olimpike —me gjithë idealet e tyre të larta —kanë nxjerrë në pah cilësitë më të këqija te shumë njerëz.

Idealet e lojrave olimpike

Fire si simbole Olimpike të përdorura deri tani. Në vitin 1936, gjatë Lojrave Olimpike Berlin për herë të parë ajo vendosi të mbajë të stafetës së pishtarit olimpik.

Në të vërtetë, ky lloj pishine është i madh. Garat e para olimpike të Lojërave "moderne" u zhvilluan në det ose në një lumë, të cilat, tradicionalisht, janë organe të mirë të ujit. Konkurse tani ndodhin në një pishinë 164 metra, e cila zakonisht është e mbyllur.
Mozart operas in english

Fire si simbole Olimpike të përdorura deri tani.

Share. Copy link Francez Pierre de Coubertin ishte forca lëvizëse e Lojrave Olimpike moderne, të cilat u zhvilluan së pari në Greqi më 1896. Lojërat Verore janë mbajtur çdo katër vjet që nga viti, përveç gjatë kohës së luftës në vitet 1916, 1940 dhe 1944. Mjerisht, Lojërat Olimpike —me gjithë idealet e tyre të larta —kanë nxjerrë në pah cilësitë më të këqija te shumë njerëz.
Inge petter johansson boden

Idealet e lojrave olimpike applied arts and sciences
bumbo seat recall
utdelning kinnevik
hur mycket ska man väga om man är 165
postmodernity pronunciation

• Logo 2010.

Në kontrast me këtë, Fjala e fuqishme e Perëndisë nxjerr në pah më të mirën te njerëzit, duke nxitur vullnetin e mirë dhe paqen në shkallë ndërkombëtare. [Figurat në faqen 8] Lojërat Olimpike moderne ose Olimpiada (Anglisht: Olympic Games; frëngjisht: Jeux Olympiques) janë një ngjarje sportive ndërkombëtare e sporteve verore dhe dimërore në të cilat mijëra atletë nga e gjithë bota marrin pjesë në një larmi garash.

Në kontrast me këtë, Fjala e fuqishme e Perëndisë nxjerr në pah më të mirën te njerëzit, duke nxitur vullnetin e mirë dhe paqen në shkallë ndërkombëtare. [Figurat në faqen 8] Vangjel Zhapa, rilindësi i parë, nderi i kombit shqiptar, iluminist, plurikulturalist, filantrop, rilindës i lojërave Olimpike të përbotshme nuk e pa botën të shkëputur, por të bashkuar, për një Europë të të gjithëve me një miqësi midis popujve, të përhershëm e të sinqertë me frymën e Lojërave Olimpike, babai i rilindjes se tyre ishte vetë ai. Në kuadër të “Javës olimpike” ditën e sotme në ambientet e stadiumit “Alush Noga” është organizuar çelja e Lojrave Olimpike . Nismë kjo e shkollës së mesme “Zhani Ciko” në bashkëpunim me shkollat e tjera të qytetit. Të pranishëm në këtë aktivitet sportiv kanë qenë Kryetare e Bashkisë znj. Lojrat Olimpike Verore 2012, zyrtarisht Games of the XXX Olympiad, gjithashtu njihen edhe si Londër 2012, filluan në Londër, Mbretëria e Bashkuar, më 27 korrik dhe do të vazhdojë deri 12 gusht 2012.